A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ricottakrémes szilvatorta recept
recept
Mester

Ricottakrémes szilvatorta

60 perc
0 adag
Megfizethető
2010. 11. 13.
Hozzávalók
2.5dkg kakaópor (cukrozatlan jó minőségű )
0.5csomag sütőpor
1csipet
2db tojás ( szétválasztva)
7.5dkg vaj
2evőkanál borpárlat (minőségi )
25dkg ricotta (krémes)
12dkg szilva (magozott friss )
8dkg porcukor (a gyümölcs cukortartalmától függően)
1teáskanál vanília kivonat
1mokkáskanál őrölt gyömbér
2evőkanál szilvalekvár (nem túl sűrű házi)
2evőkanál konyak

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral bélelem a teflonbevonatú tortaforma alját. Egy tálban elkeverem a lisztet, a keményítőt és a kakaóport a sütőporral, valamint a csipetnyi sóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a 7,5 dkg porcukorral, valamint a vajjal és a borpárlattal elektromos habverővel fehéredésig keverem. Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadagolom a lisztes keveréket. A sűrű, sötét színű masszába forgatom a kemény fehérjehabot. A tésztát az előkészített tortaformába simítom. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütöm. A teteje minden bizonnyal felpúposodik, enyhén megrepedezik, de ez természetes.

Rácsra helyezek egy jókora darab sütőpapírt, amit vékonyan meghintek porcukorral, erre borítom a kisült tortát úgy, hogy a púpos teteje kerüljön alulra. Az egyenletes felület elérése érdekében egy méretes tányérral kissé lelapítom. A rácson hagyom kihűlni.

Közben elkészítem az alkoholos szilvakrémet: a szilvákat kimagozom, feldarabolom, 1 dl vízben csomómentesre keverem a 1,5 teáskanál kukoricakeményítőt. A szilvákat a cukorral és a gyömbérrel felforralom, hozzáadom a borpárlatot, valamint a keményítős vizet. Újabb forralás után leveszem a tűzhelyről. Még melegen botmixerrel pürésítem. A kihűlt, sűrű szilvakrémhez keverem a ricottát, ha szükséges, tovább édesítem. A krémet 15-20 percre hűtőszekrénybe teszem.

A kihűlt tortalapot éles késsel kettévágom. A lapokat vékonyan megkenem a szilvalekvárral. Az alsó lapra halmozom a ricottás szilvakrém kicsit kevesebb, mint felét. Erre helyezem a másik tortalapot úgy, hogy a lekvárral kent oldala a krémre kerüljön. A maradék krémet egyenletesen elosztom a torta tetején és oldalán.

A kész tortát cukorgyöngyökkel, valamint a vékonyra szeletelt szilvával díszítem. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem.

Megjegyzés
Hideg vízbe mártott késsel érdemes szeletelni, másnap is nagyon finom, nem túl édes, de nagyon ízletes desszert. A semleges, kissé tejszínes, remek állagú ricottának köszönhetően nincs szükség további szilárdító anyag hozzáadására. Az alkohol csak nagyon enyhén érezhető a kész süteményben, de ha gyerekeknek készül, gyümölcslével is helyettesíthető, aki pedig intenzívebb, alkoholos zamatokra vágyik, nyugodtan duplázza a krémbe kerülő borpárlat vagy konyak mennyiségét! A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.