Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre az articsókát.
2. Futtassuk meg kevés olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott ringlit. Adjuk hozzá az articsókaszeleteket, és folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, ízlés szerint sót és borsot. Néhány percig még főzzük, majd elzárjuk a tüzet.
3. Főzzük a Barilla Rigatoni tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (vagyis ne túl puhára), majd keverjük össze a szósszal, végül a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A Barilla Chef tippje:
Ha kevésbé markáns ízt szeretnénk, akkor helyettesíthetjük a ricotta sajtot egyéb, más tehéntejből készült sajttal. Használjuk fel azonnal a megtisztított articsókát, hogy ne színeződjön el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.