Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi- cukormentes recept
recept
Bonyolult

Rigójancsi- cukormentes

60 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 09. 24.

Elkészítés

Verjünk 3 tojásfehérjéből kemény habot. Tegyük bele a fruktóz és a Canderel felét, verjük tovább, majd adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a liszt és a kakaó felét. Dolgozzuk össze lazán, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süssük közepes lángon körülbelül 10 percig (sütőforma mérete: 34 X 23 cm). Készítsük el a másik lapot is. Az egyiket vágjuk 24 db kockára, a másikra kerül a krém.
A krémhez a zselatint kevés vízzel keverjük el, melegítsük fel és tegyük félre. A tejszínből verjünk kemény habot, ízesítsük a folyékony édesítővel, öntsük bele a langyos olvasztott zselatint. Végül óvatosan adjuk hozzá a kakaóport.
Az egészben lévő lapra kenjük fel a krémet, tegyük a tetejére a másik lapból vágott 24 db kockát. Tegyük 1 órára a hűtőbe, azután szeleteljük fel a kockák mentén.

Megjegyzés
Recept és fotó: Gézsi Andrásné - Máger József: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve (Springmed kiadó)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.