Elkészítés: A rizst megmossuk. A tejet egy vastag aljú rozsdamentes, vízzel öblített edényben feltesszük a tűzhelyre a citromhéjjal, a vajjal és egy csipet sóval. Amikor majdnem forr a tej, a rizst hozzáöntjük és még 2 dl vizet, és lassan főzzük, gyakran kevergetve.
Amikor a rizs már majdnem felvette az összes folyadékot, a fele mennyiségű cukorral elkeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk kb. 20 percig, majd hűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A banánt és az asztalt gyümölcsöket felaprítjuk, összekeverjük a meggyel és a dióval. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A langyos rizst több részletben belekeverjük a kikevert tojássárgájába, a fehérjehabbal lazítjuk.
Közepes, vajjal kikent, morzsával hintett tepsibe simítjuk a rizs felét, erre elosztjuk a diós-gyümölcsös tölteléket, és betakarjuk a rizs másik felével. A sütőben addig sütjük, ameddig a teteje közepesen pirosra sül (kb. 40-45 perc).
A friss gyümölcsöket apróra vágjuk, a narancslevet összekeverjük a mézzel, a gyümölcsöket megforgatjuk benne, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.
Tálalásnál tányérra tesszük a kockákra szeletelt gyümölcsös rizsfelfújtat, mellékanalazzuk a narancsos-mézes gyümölcsöket, megszórjuk porcukorral és pörkölt dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.