Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk. Ha kicsik egyben hagyjuk, ha nagyobbak tetszőleges, de lehetőleg egyenlő darabokra vágjuk. A snidlinget megmossuk apróra vágjuk.
Elkészítés: Az előkészített burgonyát gőzben kb. 30 perc alatt megfőzzük (ha van párolóedényünk abban, ha nincs egy lábasba 2-3 dl vizet teszünk, megsózzuk, felforraljuk, szűrőt teszünk fölé, majd erre tesszük a burgonyát, és lefedve pároljuk). A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belemorzsoljuk a márványsajtot, beleszórjuk a darált diót, és addig keverjük, míg teljesen sima krémszerű lesz. A forró burgonyát tálra tesszük, leöntjük a krémmel, megszórjuk snidlinggel, sózzuk, borsozzuk és összerázzuk. Forrón tálaljuk. Önmagában és sültek köreteként is nagyon finom.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.