Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk. A maradék részt a hajlatnál kettévágjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés: Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt ellepje). A hűtőben letakarva 4-5 óra hosszat érleljük. Az olajat, ha rendelkezésünkre áll, fritőzben, kb. 170 fokra hevítjük. Ha nincs, akkor egy nagyobb lábosba kb. 3 cm magasságig olajat öntünk, és addig forrósítjuk, amíg a belecseppentett páclé nem merül el benne, hanem a tetején sisteregve sülni kezd. Amikor az olaj elég forró, egyszerre 6-8 db csirkeszárnyat teszünk bele, hogy egyenletesen süljenek, és kb.8-10 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla. Folyamatosan kisütjük az egészet. Különböző salátákkal tálalhatjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 345 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.