Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk. A maradék részt a hajlatnál kettévágjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés: Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt ellepje). A hűtőben letakarva 4-5 óra hosszat érleljük. Az olajat, ha rendelkezésünkre áll, fritőzben, kb. 170 fokra hevítjük. Ha nincs, akkor egy nagyobb lábosba kb. 3 cm magasságig olajat öntünk, és addig forrósítjuk, amíg a belecseppentett páclé nem merül el benne, hanem a tetején sisteregve sülni kezd. Amikor az olaj elég forró, egyszerre 6-8 db csirkeszárnyat teszünk bele, hogy egyenletesen süljenek, és kb.8-10 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla. Folyamatosan kisütjük az egészet. Különböző salátákkal tálalhatjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 345 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.