A diót a cukorral, a szilvalekvárt - ha sűrű - kevés vízzel, rummal kikeverjük.
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, az egyik részbe a kakaóport belegyúrjuk (egy pici tejjel kikeverve adtam a tésztához). A tésztát kb. 15 percig pihentetjük, majd nyújtás előtt, mielőtt a tepsibe tennénk átgyúrjuk a könnyebb nyújthatóság érdekében.
Kikent vagy kibélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik világos tésztát, megkenjük szilvalekvárral, meghintjük a diós keverék felével, a kakaós tésztával befedjük. Újra megkenjük lekvárral meghintjük a maradék diós keverékkel, a másik világos lappal befedjük.
Villával megszurkáljuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz valókat habosra kikeverjük, a meleg sütemény tetejére kenjük, szárítjuk. Amikor kihűlt, vizes késsel óvatosan szeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.