Előkészítés: A salátát megmossuk, szárazra rázzuk. Megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük a kínai kelt, a káposztát, a póréhagymát, a paprikát. A grépfrútot kifilézzük (azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst). A csirkemellet felszeleteljük.
Elkészítés: Kikeverjük a joghurtot az olajjal, a mézzel, a mustárral, csipetnyi sóval, a szerecsendióval és a borssal. A kész öntetbe lazán beleforgatjuk az összeaprított húst és a zöldségeket. Elkészítjük a sajtkosárkákat: a vékonyra szeletelt sajtot (9x9 cm-es négyzetek, ahogy tömbben lehet kapni) kettévágjuk és zsírpapírra 5 szeletkéből álló kört rakunk ki. Nem baj, ha nem fedi egymást át a külső ív, mert majd összeolvad. Papírral együtt betesszük a mikróba, 1000 watton kb. 4 percig pirítjuk. Akkor jó, amikor a sajtot tapintásra szilárdnak érezzük. Kivesszük a papírral együtt, és ráfordítjuk valamilyen kerek tálka külső felére, és kézzel kicsit rá is nyomkodjuk, hogy jobban felvegye a formát. Pár percig várunk, amíg kihűl. A rukolát tányérokra rendezzük. A salátát a sajtkosárkákba töltjük, a salátára rakjuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 552 kcal (sajtkosárral)
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.