Elkészítés: A tojásokat erősen sós vízben 8 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paradicsomot és a rukkolát megmossuk, a paradicsomot gerezdekre szeljük, a rukkolát kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, és lapos tálra terítjük.
Az öntethez a borecetben vagy citromlében simára keverjük a mustárt, a porcukrot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, majd apránként erőteljesen beledolgozzuk az olívaolajat, végül a hagymát. A gombát folyó víz alatt leöblítjük, vékonyan felszeleteljük, és azonnal beleforgatjuk az öntetbe, hogy meg ne barnuljon.
A tojásokat meghámozzuk, az egyiket elnegyedeljük, a másik sárgáját elmorzsoljuk, a fehérjét pedig felaprózzuk, és a rukkola tetejére szórjuk.
Közepére halmozzuk a gombát az öntettel együtt, szegélyét a paradicsom- és tojásgerezdekkel vidámítjuk, végül tetejére szórjuk a tojásmimózát (azaz az elmorzsolt vagy megreszelt tojássárgáját), és azonnal tálaljuk.
A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze. Friss kenyérrel, pirítóssal előételként vagy egytálsalátaként kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.