Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom,
a fehérjét pici sóval és kevés cukorral kemény
habbá verem.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra.
Egy másik, nagyobb tálban a puha vajat, a
tojássárgákkal és az olvasztott csokival jól
kikeverem, hozzáadom a többi alapanyagot
legvégén keverem bele a sütőporral elkevert
zabpelyhet.
Egy 28 cm-es kerek kapcsos formát sütőpapírral
kibélelek, ebbe öntöm a tésztát, és kb. 45 percig
sütöm. Tűpróbát végzek. A tésztáról leveszem a
tortaformát, és hagyom kihűlni.
Ha kihűlt, elfelezem, és vastagon megkenem finom
sárgabaracklekvárral. Ráteszem a tetejét,
lenyomkodom, és a tetejét is megkenem lekvárral.
A tészta elég törékeny, nagyon óvatosan kell vele
bánni.
Elkészítem a csokimázat: egy hőálló tálban a 2
tojásfehérjét a porcukorral lehetőleg kemény
habbá verem, majd belekeverem az olvasztott
vajat és az olvasztott csokit. Vízfürdőre teszem, és
addig kevergetem a gőz fölött, amíg sűrű krémet
kapok.
Ezt a csokimázat öntöm rá a lekváros tésztára,
elsimítom, az oldalára is kenek.
Díszítem a felolvasztott fehércsokival, krumpliból
kifaragott S betűvel mintát nyomok a csokiba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.