Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmosom, meghámozom. A burgonyát és a zellerszárat hámozást követően apró kockákra vágom, a salottahagymákat és a fokhagymát apró kockákra vágom.
Diónyi olajon üvegesre pirítom a salottát, majd hozzáadom a fokhagymát – vigyázni kell, mert gyorsan pirul! Ezt követően jöhetnek a burgonya- és zellerkockák, valamint a sáfrány. Felöntöm alaplével, annyival, hogy jó egy ujjnyival ellepje a hozzávalókat. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket, ha nagyon sok nedvesség párolgott el, a végén alaplé hozzáadásával pótolom, valamint beleöntöm a tejszínt – egyet forralok rajta. A forró levesbe dobom a vajat, hozzáreszelem a szerecsendiót, beleőrlöm a borsot. Leveszem a tűzhelyről, belekanalazom a zamatos tökmagolajat, a citromlevet – botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, a végén tovább fűszerezem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.