Elkészítés: A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a *tányér*.
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre, és kicsit megpirítom a kenyeret. Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap.
Mikor letelt a nálam 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára. Hozzáöntöttem a maradék húslevest, beletettem a sajtot, majd kevergetve megvártam, míg elolvadt a sajt. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint, és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek összefőjenek / érjenek. Kész.
A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.