A cukkinit lereszeljük, a sóval összekeverjük, hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kinyomkodás után mérjük meg).
Ezután lereszeljük hozzá a sajtot, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsa felét és ízlés szerint őrölt borsot. Elkezdjük összegyúrni, és apránként hozzáadjuk a maradék zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután a masszából kisebb pogácsákat formázunk.
A megformázott pogácsákat óvatosan beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele). Egy serpenyőben olajat hevítünk, belehelyezzük a cukkinipogácsákat, és közepes lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön).
A paszternákot megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel.
Addig hagyjuk a gázon, míg elkezd forrni. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, majd lefedjük a serpenyőt fóliával. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.