Elkészítés: A cukkinit reszeljük le, a sóval keverjük össze, hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét (kinyomkodás után mérjük meg!).
Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.
A megformázott pogácsákat óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele). Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, helyezzük bele a cukkinipogácsákat, és közepes lángon süssük mindkét oldalukat szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön).
A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, míg elkezd forrni. Ekkor vegyük le, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.