Előkészítés: A sajtot villával megtörjük. A tehén- és juhtúrót áttörjük, keverőtálba tesszük. A kapribogyót lecsepegtetjük, finomra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, finomra aprózzuk. A diót/mogyorót durvára vágjuk.
Elkészítés: A sajthoz és a túrófélékhez adjuk a vajat/margarint, a tojássárgáját és a brandyt, majd elektromos habverővel, a legmagasabb fokozaton 3-4 percig, habosra keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és az áttört fokhagymát, majd a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, ha szükséges utánasózzuk (sok a sós összetevő!), jól összekeverjük. Lefedjük, és 15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kissé megdermedjen. A petrezselymet, a diót/mogyorót, a curryport és a pirospaprikát külön-külön, 4 mélytányérba szórjuk. A masszából kiskanállal megközelítőleg azonos nagyságú adagokat szaggatunk ki, és vizes kézzel golyókat formálunk belőlük. Arányosan elosztva a petrezselyembe, dióba/mogyoróba, currybe és a pirospaprikába forgatjuk őket. Fedeles dobozba rakosgatjuk, lefedjük, és 5 órára behűtjük. Tálaláskor a golyócskákat minyon-papírtálkákba ültetjük, és friss kiflikarikák, sós kréker (keksz) kíséretében italkorcsolyaként kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.