Előkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük, félbevágjuk, folpackot terítünk a tetejükre (hogy a rostok ne sérüljenek), kissé kiverjük, besózzuk. A céklát kefével megsikáljuk, meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöld részéből is). A szalonnát apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a pórét. Rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk (30-35 perc). Közben a hússzeleteket meghintjük őrölt borssal, mindegyikre 1-1 szelet sajtot fektetünk, kettéhajtjuk, összenyomkodjuk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk (kétszer panírozzuk, hogy a sajt ki ne folyjon belőle), és bő olajban aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, tálra rendezzük, citromkarikákkal díszítjük. A puhára párolt céklát megöntözzük a citromlével és a borecettel, utánasózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Külön tálban, vágott petrezselyemmel meghintve, köretként kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.