Elkészítés: Az átszitált sütőporos liszthez adjuk a margarint és az
apróra reszelt sajtot, összemorzsoljuk. Ezután adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, a köményt és a szezámmagot, sózzuk, borsozzuk, majd összeállítjuk annyi tejjel, hogy közepesen lágy, jól formálható tésztát kapjunk. Pihentetni nem kell.
Az ostyasütőt jól felmelegítjük, majd a diónyi nagyságú gombócokat beletesszük, az ostyasütőt összezárjuk, az ostyát mindkét oldalán (a sütő forgatásával) pirosra sütjük. Nagyon gyorsan sül! Az ostyasütőt nem kenjük meg, mert a margarin kiolvadásával elegendő mennyíségű zsiradék képződik. Az össz sütési idő kb. 1 óra.
Serpenyőben is süthetjük, ekkor viszont a tésztát vékonyra nyújtjuk ki, és különböző formákra szaggatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.