Elkészítés: A hagymákat felkarikázom, majd egy tepsibe halmozom. A csirkemellet befűszerezem, a hagymaágyra fektetem, egy kis olajat öntök alá, majd lefedve megsütöm.
Egy robotgépben a tészta hozzávalóit összedolgozom, 2 nem egyenlő részre osztom. A nagyobbik felét kinyújtom majd egy kerek pitetálba teszem. (Sütőpapírral kibélelt tálba a pite garantáltan nem ragad bele, és szépen szelhető lesz.) A másik felét is kinyújtom a tésztának, ez lesz a pite teteje.
A megsült húst felkockázom, majd a zöldségekkel, a dinsztelt hagymával, a sült hús szaftjával összerottyantom. Ha szükséges, egy kis vizet adok hozzá és egy kis fűszerkeveréket, a lényeg, hogy ne legyen száraz. Ezzel töltöm meg a pitét, amit először reszelt sajttal megszórok, majd pedig lefedem a kinyújtott tésztával. A széleit összenyomkodom, majd felvert tojással lekenem. Pár helyen villával megbököm, hogy a gőz távozni tudjon.
200 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.