Megpucoljuk majd felszeleteljük a sárgarépát. Egy evőkanál olívaolajon, egy teáskanál cukorral egy kicsit megdinszteljük, várunk addig, ameddig a cukor elkezd karamellizálódni. Közben kavargatjuk, majd félretesszük hűlni.
Feldaraboljuk a jégsalátát, egy tálba rakjuk, majd erre szórjuk a véonyra karikázott retket, és a kihűlt répát is.
Egy csészébe nyomjuk a citromot, beletesszük a sót, jól elkavarjuk, majd ráöntjük a zöldségekre, és összeforgatjuk.
Feldaraboljuk az édeskömény zöldjét meghintjük vele a salátát, a végén extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Máris tálalható. Remek kísérője sülteknek, halaknak.
Megjegyzés
Amikor megjelenik a hónapos retek mindig elkészítem, igazi tavaszi saláta. Előnye, hogy hamar kész és fogyókúrázóknak, cukorbetegek köretként is használhatják
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.