Elkészítés: 1 liter friss tejet felforralok és félreteszem hűlni. A 10 tojást felütöm, szétverem (nem kell felverni), belekeverem a kristálycukrot, a vaníliás cukrot. A felforralt tejet visszateszem a tűzre, és beleöntöm a tojást. Folyamatos kevergetés közben addig főzöm, amíg a túró kicsapódik. Aki mazsolával szereti, az akkor kerüljön csak bele, amikor a massza elkezd csomósodni (ekkor válik el a túró a savótól).
Addig keverem, amíg össze nem áll a massza. Ekkor egy mély fazékba, tálba beleteszem a gézdarabot vagy konyharuhát, beleöntöm a túrót. Majd összekötöm és felakasztom, hogy a leve kicsöpöghessen.
Amikor már csak kicsit csepeg, szorítok rajta még, és kb. 6 órára vagy 1 éjszakára otthagyom. A ruhát levéve lehet darabolni, fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.