Elkészítés: A krumplit még melegen áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor összegyúrjuk a liszttel, sóval, a tojással és a zsírral. Alaposan meglisztezett felületen hagyjuk állni, míg előkészítjük a barackot.
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük. A kockacukrokat meghintjük fahéjjal.
A tésztát félbevágjuk, majd alaposan meglisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A felezett barackok közepébe teszünk 1-1 szem kockacukrot, a tésztanégyzet közepére helyezzük, becsomagoljuk, és gombócot formálunk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a morzsát és a kristálycukrot, majd aranyszínűre pirítjuk.
Lobogó vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és forrón belehempergetjük a morzsába.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyei.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.