Elkészítés: 1., A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszűrjük. A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk. Lehúzzuk a héját, kimagozzuk, lábaskába tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé felével.
2., Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 8 dl vizet, lassú forralással 8-10 percig főzzük. Eltávolítjuk belőle a fahéjat, valamint a citromhéjat, botmixerrel simára turmixoljuk, felforraljuk.
3., 2 dl hideg tejben eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a tejszínnel, folyamatosan keverve a leveshez öntjük, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, aztán lefedjük, és 3-4 órára hidegre tesszük.
4., Tálaláskor a levest tálkákba szedjük. A félretett barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, legyezőszerűen bevagdossuk,meglocsoljuk a maradék citromlével, és a leves tetejére ültetjük. Beleszórjuk a leöblített meggyet/ribizlit, citromfűlevélkékkel díszítjük. Tejszínhab illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.