Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk 12,5 dkg fagyos vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót és a tojássárgájákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
A barackokat megmossuk, szárazra törölgetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A babapiskótákat finomra törjük vagy megdaráljuk.
Egy 28-30 cm átmérőjű piteformát kikenünk 1 dkg vajjal, és meghintünk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
A tésztát lisztezett munkalapon 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a sütőformába fektetjük-terítjük, szegélyét a forma oldalára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk. Meghintjük a babapiskóta-morzsával, belerakosgatjuk a fél barackokat.
Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, majd a barack tetejére öntjük.
Középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percet sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.