Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk 12,5 dkg fagyos vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót és a tojássárgájákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
A barackokat megmossuk, szárazra törölgetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A babapiskótákat finomra törjük vagy megdaráljuk.
Egy 28-30 cm átmérőjű piteformát kikenünk 1 dkg vajjal, és meghintünk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
A tésztát lisztezett munkalapon 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a sütőformába fektetjük-terítjük, szegélyét a forma oldalára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk. Meghintjük a babapiskóta-morzsával, belerakosgatjuk a fél barackokat.
Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, majd a barack tetejére öntjük.
Középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percet sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.