Elkészítés: A rizst enyhén sós vízben főzzük meg, majd hűtsük ki.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a mogyoróolajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
A sárgarépát pucoljuk meg, szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le és hűtsük ki. A fagyasztott csemege kukoricát enyhén sós vízben főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le, és szintén hűtsük ki.
A darált húshoz adjuk hozzá az üvegesre párolt vöröshagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd kézzel dolgozzuk alaposan össze. Ezután keverjük hozzá az enyhén felvert egész tojásokat, majd a rizst.
A formát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos keveréket, és tenyérrel lapogassuk el egyenletesen. Ezután a húst fedjük be a főtt kukoricával, a tetejét rakjuk ki a félpuhára főzött sárgarépával, majd locsoljuk meg egy kevéske olajjal (a sárgarépakarikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik).
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.