Elkészítés: Első lépésként főzünk 1 kg krumplit, ha kihűlt krumplinyomón áttörjük. 2 kiskanál sót és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, ezt összegyúrjuk, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, majd forró, lobogó vízben kifőzzük (10-15 perc alatt). Félretesszük hűlni.
Ezután 2 evőkanál zsírból világos rántást készítünk, pirospaprikát teszünk bele, 3-4 babérlevelet a rántásba dobunk. Felöntjük kb. 1 liter szobahőmérsékletű tejjel. Ha beleöntöttük a tejet, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, 1 evőkanál 10%-os ecetet öntünk bele. Ez hirtelen összerántja majd egy kicsit. Tejszín sűrűségű alaplét kapunk.
A forró, lobogó alaplébe beleütünk személyenként 2 tojást, a tetejét megsózzuk, és fedő alatt 20 percet párolódni hagyjuk. A fedőt nem szabad
kinyitni, csak rázogatni az edényt a fülénél fogva.
Az elkészült tojások mellé kínáljuk a krumpligombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.