Elkészítés: A combot (dióját) megmosom, cérnával átkötözöm, hogy megtartsa sülés közben is a gömbölyű formáját.
Egy sütőzacskóba teszem a zsírt, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Mellé teszem a feldarabolt paprikát is.
A húst körben meghintem a fűszerekkel, majd a zacskóba teszem, a zacskót megszurkálom és lezárom. (Nem kell bele más folyadék).
A sütőt előmelegítem 190 C fokra, és 100 perc múlva ránézek a húsra. Ekkor maghőmérővel megnézem a hőmérsékletet, ami akkor jó, ha eléri a 73 C fokot.
Ha megfelelő a hőmérséklete a húsnak akkor kibontom a sütőzacskóból, és az egészet átteszem egy kisebb hőálló tálba, a zacskót leveszem róla, a sütő hőmérsékletét visszaveszem 160 C fokra, és légkeveréssel megsütöm a húst. Ez további 20 percet vesz igénybe, közben persze a szaftjával locsolgatom.
Amíg sül a hús, elkészítem a petrezselymes burgonyát. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm, majd megpucolom, feldarabolom és kevés olajon megpirítom, sóval és petrezselyemmel meghintem.
Amikor elkészült a hús, kiveszem, és felszeletelés előtt pihentetem negyed órát. Házi kovászos uborkával és a petrezselymes burgonyával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.