Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a paprikát karikákra vágjuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk.
Elkészítés: Pihentetés után serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a padlizsánt, és pár percen át pirítjuk. Amikor kis színe van már, rádobjuk a hagymát, a paprikát, az összetört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, majd az egészet összepirítjuk. Amikor kész, levesszük a tűzről. A húst megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott grillrácson ( vagy olajozott serpenyőben) megsütjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd amikor szépen megpirultak, bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük vajjal, majd tányérra tesszük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és arra halmozzuk a ragut.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 550 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.