Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a paprikát karikákra vágjuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk.
Elkészítés: Pihentetés után serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a padlizsánt, és pár percen át pirítjuk. Amikor kis színe van már, rádobjuk a hagymát, a paprikát, az összetört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, majd az egészet összepirítjuk. Amikor kész, levesszük a tűzről. A húst megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott grillrácson ( vagy olajozott serpenyőben) megsütjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd amikor szépen megpirultak, bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük vajjal, majd tányérra tesszük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és arra halmozzuk a ragut.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 550 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.