Elkészítés: A húsdarabokat megtisztítom, a körmöket középen behasítom, előbb meleg vízben, majd hideg vízben alaposan átmosom, és egy 6 literes fazékba teszem. Felengedem 1,8-2 liter vízzel, lassan felfőzöm, csak mérsékelten sózom a füstölt hús miatt, megvárom, hogy lassan felforrjon, a keletkezett habot leszedem, takarékra állítom, és hozzáadom a fűszereket, a zöldséget, kevés pirospaprikát hintek a tetejére, és nagyon lassan, éppen hogy csak gyengén gyöngyözzön kb. 4,5-5 órát főzöm, ameddig a csontról a hús leválik. Főzés közben kóstolom, ha szükséges, utána sózom.
A fedőt kicsit félrehúzom, egy tál fölé sűrű fémszűrőt teszek, a levét lassan leöntöm a tálba. A húst kicsit hűlni hagyom, majd teljesen kicsontozom, a tányérokba elosztom, mindenből 1-1 darabot. A leve tetejéről evőkanállal a zsírt - amennyire csak tudom - leszedegetem, és a tányérokba lévő húsokra merem.
Hideg helyen kb. 3 óra alatt megdermed. Frissentartó fóliával lefedem, hideg helyen tárolom.
Tálalásnál bőven citromlét, kenyeret és forró teát kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.