Elkészítés: A mozzarellákról a nedvességet papírtörlővel felitatjuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy kis műanyag dobozba tesszük, leöntjük a tökmagolajjal, rászórjuk az apróra vágott friss bazsalikomot és aszalt paradicsomot. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük, többször megrázogatjuk.
A gombákat megmossuk, szárukat óvatosan kivágjuk. A szárakat apróra vágjuk a hagymával, majd az olívaolajon megpirítjuk. Összekeverjük a paradicsomos-bazsalikomos sajttal (a felesleges olajat félretesszük).
Egy jénaiba fektetjük a gombafejeket, a kalapjukba elosztjuk a sajtos keveréket, a tetejüket megsózzuk, borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük.
Az utolsó 5-10 percben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, egyenként tükörtojást sütünk a fürjtojásokból.
A gombákat a sütőből kivéve tányérra tesszük, rácsepegtetjük a kifolyt levet, megkoronázzuk 1-1 tükörtojással. Ízlés szerint megszórhatjuk a petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.