Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 250 fokra, a rácsot helyezzünk el a sütő közepén.
Válasszunk üveg vagy kerámia sütőtálat, mely elegendő nagyságú a hal sütéséhez. (Ha mégis fém edényt használnánk, azt mindenképp béleljük ki sütőpapírral, mert a só kárt okozhat az edény felületében).
A citromfüvet egy kés lapjával nyomkodjuk meg, majd aprítsuk fel. A kakukkfüvet is bátran összeapríthatjuk, majd keverjük őket össze a tealevéllel, valamint 1 teáskanál sóval és 1/2 citrommal, melyet felkockáztunk (héjával együtt). Ezt a keveréket töltsük a hal megtisztított hasüregébe.
A maradék felaprított citromot szórjuk el a sütőedény aljában. A maradék fűszeres keveréket keverjük el a sóval és 1 tojással. Kb. 1/2 cm vastagon szórjuk a sütőedény aljára, erre fektessük a halakat, majd fedjük be teljesen a többi fűszeres sóval. Győződjünk meg róla, hogy a hal teljesen be van-e fedve.
Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, majd a sütőből kivéve további 10 percig hagyjuk pihenni – ezalatt a hal húsa, teljesen átfő.
Tálaláskor a sóréteget óvatosan törjük fel, a halakat emeljük ki a tálból. Köretként sült újburgonyát, párolt zöldségeket vagy egy egyszerű nyári paradicsomsalátát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.