Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Epres blondie
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Sóban sült pisztráng citromfűvel, kakukkfűvel és jázmin teával recept
recept
Egyszerű

Sóban sült pisztráng citromfűvel, kakukkfűvel és jázmin teával

45 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 07. 19.

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 250 fokra, a rácsot helyezzünk el a sütő közepén.

Válasszunk üveg vagy kerámia sütőtálat, mely elegendő nagyságú a hal sütéséhez. (Ha mégis fém edényt használnánk, azt mindenképp béleljük ki sütőpapírral, mert a só kárt okozhat az edény felületében).

A citromfüvet egy kés lapjával nyomkodjuk meg, majd aprítsuk fel. A kakukkfüvet is bátran összeapríthatjuk, majd keverjük őket össze a tealevéllel, valamint 1 teáskanál sóval és 1/2 citrommal, melyet felkockáztunk (héjával együtt). Ezt a keveréket töltsük a hal megtisztított hasüregébe.

A maradék felaprított citromot szórjuk el a sütőedény aljában. A maradék fűszeres keveréket keverjük el a sóval és 1 tojással. Kb. 1/2 cm vastagon szórjuk a sütőedény aljára, erre fektessük a halakat, majd fedjük be teljesen a többi fűszeres sóval. Győződjünk meg róla, hogy a hal teljesen be van-e fedve.

Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, majd a sütőből kivéve további 10 percig hagyjuk pihenni – ezalatt a hal húsa, teljesen átfő.

Tálaláskor a sóréteget óvatosan törjük fel, a halakat emeljük ki a tálból. Köretként sült újburgonyát, párolt zöldségeket vagy egy egyszerű nyári paradicsomsalátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.