Elkészítés: A megtisztított babot egy éjszakára vízbe áztatjuk.
A beáztatott babot hideg vízben a sertéshússal, az összezúzott fokhagymával, gyengén sózva feltesszük főni egy fazékba. 1 óra főzés után hozzátesszük az angolszalonnát és a gyulai kolbászt.
A pulykacombot sózzuk, borsozzuk (lehet libacomb is), és forró olajban elősütjük. A félig sült húsokat kiszedjük az olajból, és a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Mindkettőt a babhoz adjuk, további 1 óra főzés után beletesszük a paradicsompürét és az ételízesítőt, majd fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.
Amikor a combok megpuhultak, kivesszük és felkockázzuk. A főzelék sűrű legyen.
Tálalás előtt fél órával jénai vagy cseréptál aljára tesszük a babfelét. A babra rétegezzük az angolszalonnát, a gyulai kolbászt és a feldarabolt combokat. Betakarjuk a maradék babbal. Tehetünk a tetejére 2 dl tejfölt (ha úgy szeretjük). Meghintjük zsemlemorzsával, és kevés vizet aláöntve sütőben megpirítjuk (220 fokon kb. 30-40 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.