Elkészítés: A húst kisebb kockákra, a gombát, paradicsomot és a paprikát egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Serpenyőben felhevítünk fél deci olajat, melyben a kockára vágott vöröshagymát kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, és gyakran kevergetve kérget sütünk rá. Sózzuk, félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, borsozzuk, rászórjuk a kapor 3/4 részét, és tovább pároljuk. Amennyiben szükséges, sűrítsük be a paradicsompürével, és adjunk hozzá cukrot, ügyelve arra, hogy a somlói aprópecsenyére leginkább jellemző
kapor íze megmaradjon.
Tálalásig tartsuk melegen, majd szórjuk rá a többi kaprot is.
Közben a felkockázott burgonyát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és forró olajban süssük piros ropogósra, majd a húsos raguval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.