Elkészítés:
1.) Elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat, a 9 evőkanál cukrot és a 6 evőkanál vizet habosra keverjük egy tálban. Egy másik tálban egy csipet cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A fehérjét könnyedén belekeverjük a sárgájába. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük kihűlni.
2.) Elkészítjük a csokoládé öntetet: kevés vízzel elkeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet, majd hozzáöntjük a többi vizet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. (Ha híg lenne, liszttel sűrűsíthetjük, ha híg, vízzel lazíthatjuk fel.) Várjunk egy kicsit, amíg kihűl, majd keverjük bele a rumot.
3.) Leforrázzuk a mazsolát, és egy kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük. A piskótát felkockázzuk. Előveszünk egy mély tálat, és csokoládé öntetet teszünk az aljára, rászórunk piskótát, mazsolát, diót, majd megint öntet, piskóta, mazsola, dió jön - egészen addig, amíg minden hozzávaló elfogy. A tálat tálaláskor tejszínhabbal díszíhetjük - vagy mindenki vesz magának a tányérjára. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.