Elkészítés: A lisztbe belekeverem a felfuttatott élesztőt és a margarint, majd a sőval elkevert tejjel alaposan összedolgozom. Lágy tésztát gyúrok belőle. Letakarva a duplájára kelesztem. Ezután 4 cipóra osztom, melyekből egyenként kb. fél centi vastag köröket nyújtok, s a köröket egyenként 8 további cikkelyre vágom (a tésztát 6 darabra is lehet szedni, s úgy további 8 felé vágni, így kisebb, de szaporább lesz).
A töltelékhez a gépsonkát merülőmixerrel feldarabolom, és annyi tejfölt keverek bele, hogy még töltelék állaga legyen (kb. 1 deci), majd 2 kanál mustárt, borsot és sót adok hozzá. A töltelékből minden cikkely szélesebbik végére teszek egy bő kiskanálnyit, majd feltekerem, vigyázva, hogy a töltelék ne folyjon ki (sülés közben sem fog kifolyni).
Kikent tepsibe teszem, tetejét megkenem tojással, megszórom köménnyel, s előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.