Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a darált húst és a darált sonkát. A fűszerekkel ízlés szerint megszórjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük.
Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a savanyú káposztát kicsit átöblítjük, a karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A húsos raguból leszűrünk a levétől annyit, amennyivel megtöltjük a karajszeleteket. Tehát a hússzeletekre halmozzuk a leszűrt húsos ragut, szorosan felgöngyöljük, és hústűvel mindkét oldalán gondosan betűzzük, hogy a töltelék ne tudjon kifőni.
Serpenyőben étolajat felhevítünk, majd a hústekercseket pár percig a forró olajban elősütjük, többször átforgatjuk, amíg kifehéredik a hús. Kivesszük az olajból és eltávolítjuk a hústűket.
A maradék húsos raguhoz keverjük a kiöblített savanyú káposztát. Ráhelyezzük a hústekercseket, aláöntünk 1 dl fehérbort, és
ha szükséges, kis vízzel felöntjük. 1-2 db babérlevelet tegyünk hozzá.
Lefedve felforraljuk, majd lassan főzzük puhára. Keverni nem szabad, csak néha rázogatjuk. Főzés közben az elforrt levet forró vízzel pótoljuk, és ha szükséges, fűszerezzük (só, bor). Végül a tejföllel behabarjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.