Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a darált húst és a darált sonkát. A fűszerekkel ízlés szerint megszórjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük.
Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a savanyú káposztát kicsit átöblítjük, a karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A húsos raguból leszűrünk a levétől annyit, amennyivel megtöltjük a karajszeleteket. Tehát a hússzeletekre halmozzuk a leszűrt húsos ragut, szorosan felgöngyöljük, és hústűvel mindkét oldalán gondosan betűzzük, hogy a töltelék ne tudjon kifőni.
Serpenyőben étolajat felhevítünk, majd a hústekercseket pár percig a forró olajban elősütjük, többször átforgatjuk, amíg kifehéredik a hús. Kivesszük az olajból és eltávolítjuk a hústűket.
A maradék húsos raguhoz keverjük a kiöblített savanyú káposztát. Ráhelyezzük a hústekercseket, aláöntünk 1 dl fehérbort, és
ha szükséges, kis vízzel felöntjük. 1-2 db babérlevelet tegyünk hozzá.
Lefedve felforraljuk, majd lassan főzzük puhára. Keverni nem szabad, csak néha rázogatjuk. Főzés közben az elforrt levet forró vízzel pótoljuk, és ha szükséges, fűszerezzük (só, bor). Végül a tejföllel behabarjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.