Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt meleg cukros tejben felfuttatjuk. 15 percig pihentetjük. A vajat a tojással együtt a liszthez keverjük, és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A sonkát kis kockákra vágjuk, és a megkelt tésztába dolgozzuk. A masszából bucikat formázunk, ebből az egyik legyen kicsit nagyobb, ez lesz majd a kígyó feje. A bucikat kígyóvonalban sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a kígyót. A kanyarulatokban levő bucikat kicsit bevágjuk, a fejre olívabogyóból szemet készítünk, és még 15 percig kelesztjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és aranybarnára sütjük a kígyót.
Közben kis nyársakat készítünk. Fogvájóra 1-1 mini paradicsomot és mini mozzarellagolyót, illetve 1-1 szem olajbogyót és fetakockát szúrunk (de a szakácsra bízzuk a párosítást!). A nyársakat a kész kenyérkékbe szúrjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.