Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt meleg cukros tejben felfuttatjuk. 15 percig pihentetjük. A vajat a tojással együtt a liszthez keverjük, és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A sonkát kis kockákra vágjuk, és a megkelt tésztába dolgozzuk. A masszából bucikat formázunk, ebből az egyik legyen kicsit nagyobb, ez lesz majd a kígyó feje. A bucikat kígyóvonalban sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a kígyót. A kanyarulatokban levő bucikat kicsit bevágjuk, a fejre olívabogyóból szemet készítünk, és még 15 percig kelesztjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és aranybarnára sütjük a kígyót.
Közben kis nyársakat készítünk. Fogvájóra 1-1 mini paradicsomot és mini mozzarellagolyót, illetve 1-1 szem olajbogyót és fetakockát szúrunk (de a szakácsra bízzuk a párosítást!). A nyársakat a kész kenyérkékbe szúrjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.