Előkészítés: A dinnyéket megmossuk, szárazra töröljük, gondosan nejlonzacskóba csomagoljuk, és 6 órára behűtjük. Az almákat és a salátát megmossuk, a salátaleveleket szárazra töröljük. A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, a húsát 2x2 cm-es darabokra-kockákra szeljük. A sonkaszeleteket kettévágjuk, és lazán feltekerjük.
Elkészítés: A dinnyéket derékban félbevágjuk, magjaikat kivájjuk, és legalább 1 cm falvastagságot hagyva éles késsel körbekanyarítjuk a belsejüket. A gyümölcshúst 4-8 gerezdre szeljük, kiemeljük, majd kb. 3x3 cm-es darabokra-kockákra aprózzuk. A fél dinnyék aljából levágunk 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon. Az almák aljáról ugyancsak levágunk 1-1 vékony szeletkét, és a fél dinnyék belsejébe ültetjük \"dúcnak\" (ha kicsik az almák, 1 egészet és egy felet teszünk a dinnyekelyhekbe). A pálcikára fűzünk felváltva 1-1 paprikadarabot, 2-2 dinnyekockát és sonkatekercset, és beleszúrjuk az almákba, illetve a dinnyefalba. Közéjük dugdossuk a salátaleveleket úgy, hogy azok teljesen takarják az almákat. Megszórjuk (1-2 tekerésnyi frissen) őrölt borssal, és tányérra ültetve kínáljuk. Friss kenyér illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.