Elkészítés: A sajtot forrásban lévő vízbe teszem, rövid ideig hagyom a tűzön, majd félre úzom. Olyan 20 percig hagyom állni így, amíg láthatóan nyújtható lesz. Ekkor kiveszem a vízből, lecsepegtetem, alufóliával vagy fóliával borított nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtom.
Amíg a sajt áll a fürdő lében, elkészítem a belevalót. A főtt tojásokat villával apróra töröm (reszelni is lehet), a petrezselyemzöldet apróra vágom (ledarálom), a füstölt sajtot lereszelem. Egy keverőtálban összedolgozom a vajat, a tojást, a reszelt füstölt és a tömlős sajttal, a petrezselyemzölddel, a mustárral, a tejföllel, ízlés szerint sózom, borsozom.
A kinyújtott téglalap alakú sajtomra helyezem a sonkaszeleteket, erre halmozom a tojásos sajtkrémet, a fólia segítségével szorosan felgöngyölöm, lezárom. Az így kapott roládot a hűtőbe teszem, 5-6 órát állni hagyom.
4-5 milliméteres szeletekre vágva tálalom, péksüteménnyel önálló reggeliként, vacsoraként, vendégváró falatként is megállja helyét, de hidegtálak alkotóeleme is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.