Elkészítés: A cukrot egy közepes méretű forralóedénybe szórjuk, és közepes lángon karamellizáljuk. Alkalmanként keverjük meg, nehogy leégjen. Amikor az összes cukor felolvadt, hagyjuk abba a kevergetést, és csak tartsuk szemmel, ahogyan karamellizálódik. Ha szükséges, kevergetés helyett néha mozgassuk meg az edényt.
Ha már elértük a megfelelő színt, adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jól keverjük el, és rögtön vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a szobahőmérsékletű tejszínt, majd tegyük félre hűlni. Szórjuk bele a sót – és kóstoljuk is meg, hogy az ízlésünknek megfelelő-e az ízhatás.
A zselatint oldjuk fel a hideg vízben, majd keverjük a langyos! karamellkrémhez.
A hideg tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a sós karamellkrémmel.
4-6 desszertes kehelybe osszuk el egyenlően az így kapott krémet ribizlivel és málnával rétegezve, a tetejét extraként megszórhatjuk karamellizált pop-cornnal. Fogyasztás előtt hűtsük le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.