Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomlevélkéket leöblítjük, finomra aprítjuk.
Elkészítés: Az olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a babérlevelet, a cukrot, a csípős paprikát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, szelíd tűzön mártás sűrűségűre főzzük. A babérlevelet eltávolítjuk, a mártáshoz adjuk a vágott petrezselymet, de ezzel már nem főzzük, a tetejére olvasztjuk a vajat. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálba csúsztatjuk, összekeverjük a mártás felével, a maradékot a tetejére púpozzuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük, és azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.