Előkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk, és összekeverjük 1 evőkanál sóval. A húst bedörzsöljük a fokhagymás sóval, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe. A babot megmossuk, hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk.
Elkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A babot leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és a római tálba öntjük. Hozzákeverjük a hagymát, ráfektetjük a húst, és ráöntjük a húslevest. Lefedjük a római tálat, betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és kb. 1 órát főzzük az ételt. Közben megtisztítjuk, megmossuk a kelkáposztát, a pórét, és kis darabokra, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és gerezdekre szeljük. A mentaleveleket leöblítjük, összevágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat, a húst tálra emeljük. A káposztát, a pórét, a paradicsomot, a mentát a tálba tesszük, összekeverjük a babbal, és fedő nélkül kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Az egytálat sóval, borssal ízesítjük, citromlével savanyítjuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 627 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.