Előkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk, és összekeverjük 1 evőkanál sóval. A húst bedörzsöljük a fokhagymás sóval, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe. A babot megmossuk, hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk.
Elkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A babot leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és a római tálba öntjük. Hozzákeverjük a hagymát, ráfektetjük a húst, és ráöntjük a húslevest. Lefedjük a római tálat, betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és kb. 1 órát főzzük az ételt. Közben megtisztítjuk, megmossuk a kelkáposztát, a pórét, és kis darabokra, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és gerezdekre szeljük. A mentaleveleket leöblítjük, összevágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat, a húst tálra emeljük. A káposztát, a pórét, a paradicsomot, a mentát a tálba tesszük, összekeverjük a babbal, és fedő nélkül kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Az egytálat sóval, borssal ízesítjük, citromlével savanyítjuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 627 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.