Elkészítés: Az előkészületeket kezdjük a lazac pácolásával! Dörzsöljük be a hal minden oldalát tengeri sóval, feketeborssal, friss petrezselyemzölddel és fokhagymával (utóbbi kettőt apróra vágva, és hagyjuk is a lazacon), majd csepegtessük rá a fél citrom levét. Hagyjuk így vagy vékony olajrétegben pár órán át (max. 1 napig) a hűtőben.
Az újburgonyát főzzük meg, de ne teljesen puhára (villapróba), majd - ha szükséges, hámozzuk, és - petrezselymes vajban forgassuk őket készre.
Amíg fő a burgonya, elkészíthetjük a mártást és a köretet. A mártás hozzávalóit összekeverjük, összemelegítjük, félretesszük. A spárgákat miután megfosztottuk fás végüktől, enyhén sós és citromos vízben puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy ne főjenek szét (max. 6-8 perc)! A főzővízből kivéve egyből helyezzük hideg vízzel teli tálba őket, a főzővízbe pedig helyezzük bele a hosszában félbevágott cukkinit, és főzzük puhára. A spárgákat a hideg vízből rövid időn belül helyezzük konyharuhára vagy papírtörlőre tálalásig. A készre főtt cukkinifelek belsejét kaparjuk ki annyira, hogy létrejöjjenek a kis ladikok a burgonyák számára.
Végül serpenyőben, petrezselymes vajban, minden oldalát érintve, magokkal megszórva süssük készre a lazacot.
Tálalás: a tányér egyik felére fektessük a spárgákat, másik felét szórjuk meg reszelt citromhéjjal. A spárgára helyezzük a kész lazacot, a cukkiniladikba ültetett burgonyákat pedig a citromhéjra. A tengerpartot idéző látványt és a könnyű, nyári ízvilágot feldobhatjuk még koktélparadicsommal és brokkolicsírával, nem utolsó sorban a mártással, amely akár melegen, akár langyosan kellemesre mossa a *partot*! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.