Elkészítés: A spárgának tördeljük le a fás részét, majd a sípokat enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát. Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány vékony szelet sajtot, majd helyezzük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk 1-1 szelet bacont. Végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztákat. Toljuk előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.