Elkészítés: A shitake gombákat beáztatom, amíg kicsit megpuhulnak, előkészítem a többi alapanyagot.
A spenótleveleket alaposan, folyó víz alatt többször átmosom, hogy minden por- és homokszemcsét eltávolítsak, szűrőben lecsepegtetem. A burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom. A zellerszár külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, majd a halványzöld szárat apróra darabolom. Az újhagymát megtisztítom, nagyon apró kockákra vágom. A csiperkéket folyó víz alatt egy kefe segítségével megtisztítom, kockákra vagdosom. Az idő közben kissé megpuhult shiitake gombát a csiperkéhez hasonló méretűre darabolom.
Olívaolajon üvegesre pirítom az újhagyma fehér részét, rádobom az apróra kockázott burgonyát, a kétféle gombát és a zellert. Épp csak annyi ideig párolom, hogy minden összetevő kezdjen levet engedni, ekkor felöntöm a zöldséglevessel, hozzáadom a szárított kakukkfüvet és rozmaringot. Fedő alatt puhára főzöm, a végén öntöm hozzá a tejet (összesen kb. 15 perc alatt elkészül).
Míg a leves fődögél, a spenótleveleket egy nagy konyhakéssel nagyobb darabokra szelem. Mikor már minden megpuhult, hozzáadom a hagyma zöldjét, a petrezselyemzöldet és a spenótot. Annyi ideig hagyom a tűzhelyen, míg a spenótlevelek összeesnek. Ez kb. 2 perc. A legvégén frissen őrlöm bele a borsot. Botmixerrel pürésítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.