Elkészítés: A spenótleveleket alaposan megmosom, szűrőbe helyezem, forró vízzel leforrázom, majd gyorsan jeges vízbe teszem, hogy élénk színét megőrizze. Alaposan kinyomkodom a felesleges nedvességet, az összeesett leveleket finomra vágom. A paprikát kb. 1/2 cm-es kockákra darabolom. A kétféle zöldséget összekeverem.
A fenyőmagot zsiradék nélkül egy kis serpenyőben enyhén megpirítom.
Egy levehető aljú piteforma széleit alaposan kivajazom, aljára sütőpapírt helyezek, erre szórom a zsemlemorzsát. A sütőt 175 fokra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáit a tejszínnel, sajttal, olajjal és fűszerekkel alaposan elkeverem, majd beleszitálom a lisztet. A sűrű palacsintatésztára emlékeztető állagú masszához keverem a tojáshabot, végül óvatosan beleforgatom a spenót-paprika keverékét. Az előkészített formába öntöm a tésztát, tetejére szórom a fenyőmagokat.
Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranyszínűre sütöm. Néhány percig a formában hagyom, majd rácsra emelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.