Elkészítés: A 2 tojásból és a kevés vízből annyi liszttel, amennyit felvesz kemény tésztá gyúrunk, és azt legalább 1 óráig pihentetjük. Ezután sodrófával vagy tésztanyújtó géppel vékonyra elnyújtuk. A kinyújtott tésztát azonnal megtölthetjük, ne várjuk meg, hogy a tészta megszáradjon.
A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd lobogó vízben néhány percig főzzük. A spenótleveleket leszűrjük és felaprítjuk. Ezt hozzákeverjük az áttört túróhoz, majd ízlés szerint sóval és fokhagymával ízesítjük.
A tésztalapokat vékonyan megkenjük 1 felvert tojással, majd kis kupacokban, egymástól néhány centi távolságra ráhalmozzuk a már hideg tölteléket a tésztára. 2 lapot egymásra borítunk, és a töltlékek közötti részt lenyomkodjuk. Késsel vagy derelyevágóval raviolikat formálunk. A tésztabatyukat néhány perc alatt lobogó vízben készre főzzük.
A mártáshoz készítünk egy besamelt: az olajon (vagy vajon) habzásig hevítjük a lisztet, apránként felöntjük hideg tejjel vagy tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Ha maradt a tésztakenésből tojás, akkor azt is hozzáadjuk. A mártásba belekeverjük a megmosott, felkockázott paradicsomot és a felkockázott mozzarellát, sóval borssal ízesítjük.
Ha a tészta kifőtt, akkor azt összekeverjük a mártással, és pertrezselyemmel megszórva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.