Elkészítés: Az előző este beáztatott babot a csülökkel majdnem puhára főzöm. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem
fokhagymás rántással.
A cserépedényt vízbe áztatom, kibélelem füstölt szalonnával. Erre jön a káposzta, a bab, a szeletelt csülök, megint bab és káposzta. A tetejét beborítom karikára vágott lilahagymával.
Hideg sütőbe teszem, kb. 3/4 órán át sütöm. Nem szabad teljesen teletölteni, mert az edényből is jön ki víz, s kifolyik.
Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.