Elkészítés: A 1,5 liter tejet 12 dkg cukorral, késhegynyi sóval összeforraljuk, és állandó keverés közben belepergetünk 15 dkg búzadarát.
Ha sűrűre főtt, levesszük a tűzről. Belekeverjük fél citrom reszelt héját, és ha hűlni kezd, 5 tojássárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan a tejbedarához vegyítjük.
Egy kuglófformát vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a keveréket, és mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük.
Tálra kiborítva, szeletekre vágva, kakaóporral meghintve, eseteleg kompóttal, gyümölccsel, csokiszósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.