Elkészítés: A gömbcukkini leginkább töltésre alkalmas, nagyon zsenge, édeskés zöldség, és nem utolsósorban rendkívül látványos. A töltéshez a felső kb. 1/5 részét levágjuk – de nem dobjuk el, félretesszük, később ez lesz a töltött cukkini gömbünk kalapja. A cukkini belsejét karalábévájóval kiszedjük. A zsenge cukkinibelsőt felaprítjuk.
Forró serpenyőben kevés olajon aprított salottahagymát üvegesre párolunk. Ehhez adjuk az aprított fokhagymát, majd az apró kockára vágott sárgarépát. Amikor kezd puhulni, akkor jöhet hozzá a cukkini húsa, majd a friss, aprított petrezselyem. Kb. 4-5 percig pároljuk, majd csemegekukoricát adunk hozzá, legvégül ízesítésként reszelt parmezánt szórunk a töltelékhez, és kevés szárított bazsalikommal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megpuhult tölteléket a cukkinik belsejébe töltjük. Tetejüket kevés parmezán sajttal még megszórjuk, majd visszahelyezzük rájuk a korábban félretett kalapokat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük – ujjnyi vizet önthetünk a sütőedényünk aljára, mely segít, hogy könnyebben párolódjanak a zöldségek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.