A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Piskótatésztát készítünk: a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne. Beletesszük a citrom reszelt héjját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk. A tésztát a tepsibe ötjük és megsütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet, pudingport, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingos krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, jól kikeverjük.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, minél kisebb darabokra törjük össze, morzsás legyen. Ha már morzsás, hozzáadjuk a krémet, masszát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha nem túl lágy, formázható. A masszából kézzel golyókat formálunk, tálcára tesszük és a hűtőbe rakjuk . Ha a golyók jól lehűltek, akkor, forró vízfürdő felett felolvasztjuk a csokikat egy-egy tálban, kis pálcikákat veszünk, és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit. Óvatosan csináljuk, hogy ne essen le a golyó a pálcikáról. A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba. Színes dobozba lyukakat szúrunk és abba állítjuk a kész nyalókákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.