A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Piskótatésztát készítünk: a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne. Beletesszük a citrom reszelt héjját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk. A tésztát a tepsibe ötjük és megsütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet, pudingport, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingos krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, jól kikeverjük.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, minél kisebb darabokra törjük össze, morzsás legyen. Ha már morzsás, hozzáadjuk a krémet, masszát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha nem túl lágy, formázható. A masszából kézzel golyókat formálunk, tálcára tesszük és a hűtőbe rakjuk . Ha a golyók jól lehűltek, akkor, forró vízfürdő felett felolvasztjuk a csokikat egy-egy tálban, kis pálcikákat veszünk, és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit. Óvatosan csináljuk, hogy ne essen le a golyó a pálcikáról. A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba. Színes dobozba lyukakat szúrunk és abba állítjuk a kész nyalókákat.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.