Elkészítés: A sütőt 200 fokra (2. fokozat) előmelegítjük. A sertéskarajt középen kettévágjuk, kiterítjük, húsklopfolóval enyhén kiklopfoljuk mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk.
A sütőtököt megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, eltávolítjuk a belsejét, és sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, majd mindet apróra vágjuk. Serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kevergetés mellett üvegesre dinszteljük, majd hagyjuk hűlni.
A sütőt bekapcsolva hagyjuk, a tököt kivesszük, leválasztjuk a húst a héjáról, majd villával összetörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A hagymához hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a majorannát, sót, borsot, a petrezselymet. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a karajt.
A maradék olajat felhevítjük, és a hús összes oldalát megpirítjuk nagy lángon. Kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Ezután levesszük a fóliát, és még 10 perc alatt pirosra sütjük.
Kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szelni. Rizzsel és káposztasalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.